Pagina laden...

Volcom

Volcom

Categorieën

Kids Volcom

Filter
Kleur
Zwart
Bruin
Rood
Wit
Geel
Maat
S
M
L
XL
Prijs
tot
Online only
Ja
Filter
Zwart
Bruin
Rood
Wit
Geel
S
M
L
XL
tot
Ja
  • Alle filters resetten
7 artikel(en)
Sorteren op:

Volcom – alle begin is moeilijk


Voor Volcom begon het allemaal met een snowboardtrip naar Lake Tahoe. De vrienden Richard Woolcott en Tucker Hall maakten die in 1991 en zij beleefden een week lang het  puurste snowboardparadijs met dagelijks verse poedersneeuw. Bij beiden ontstond toen de wens om een eigen merk te beginnen. En met Volcom gingen zij zich toepsitsen op snowboarden, skateboarden en surfen, de drie sporten waarvoor Woolcott en Hall beiden een passie hadden. Volcom startte met 5000 dollar, met een idee en met het motto "Youth Against Establishment". Volcom wil iets nieuws creëren en niet klakkeloos bestaande ideeën, meningen en modebeelden overnemen. Ook omdat de skate- en snowboardwereld destijds werd afgekeurd, de VS midden in een recessie zat en, tot overmaat van ramp, ook nog eens de Tweede Golfoorlog uitbrak. De motivatie was er, maar de start verliep traag. Het Volcom hoofdkantoor was de slaapkamer van Richard Woolcott en de verkoop bedroeg het eerste jaar 2600 dollar.

 

Volcom - "We are a riding company"


Na de moeilijke start lukte het Volcom om trouw te blijven aan dezelfde filosofie als in de begindagen van het merk. Het Volcom assortiment liep uiteen van outerwear voor snowboarders, skate- en streetwear tot aan badmode voor surfers. Uiteraard altijd stijlvol en tegelijkertijd functioneel. Volcom sponsort trouwens ook atleten zoals Arto Saari, Dustin Dollin, Rune Glifberg, Ozzie Wright, Dusty Payne en Elena Hight, om er maar een paar te noemen. Voor wie nu nog steeds niet enthousiast is: met Volcom Entertainment heeft Volcom ook een eigen platenlabel.

 

Volcom in de SNIPES online shop


Zin in nieuwe T-shirts, longsleeves, truien, jassen en nog meer van Volcom? Surf door onze online shop en bestel gemakkelijk je nieuwe favorieten. Vanaf €60 wordt je bestelling gratis thuis bezorgd.