Pagina laden...

Es

Es

Categorieën
Kleur
Grijs
Maat
one size
Prijs
tot
Online only
Ja
Filter
Grijs
one size
tot
Ja
  • Alle filters resetten
1 artikel(en)
Sorteren op:

éS - van 1995 tot 2012


Het in 1995 opgerichte merk éS is bij iedere skater bekend, vooral door de absoluut iconische klassiekers zoals de éS Accel en de éS Sal 23. Weinig andere skatemerken waren in de late jaren '90 en in de beginjaren van de 21ᵉ eeuw zo aanwezig als éS. Na de Menikmati teamvideo 2002 was éS echt één van de grote namen en werd een nieuw tijdperk ingeluid. éS maakt deel uit van Sole Technology, Inc net zoals Etnies en Emerica. Met éS wilde Sole Tech een ander publiek bereiken. Etnies was al het merk van de BMX-ers en snowboarders, Emerica was wat anders en kon vele skateboarders tot zijn fans rekenen. Voormalig wereldkampioen freestyle én Sole Tech eigenaar Pierre André Sénizergues, had het idee om éS te introduceren als ‘street culture brand’,  met de nadruk op stijl en innovatie. Tussen 1995 tot 2012 is het éS gelukt een mooie marktpositie bemachtigen en om een enorme invloed uit te oefenen op de stijl van skateschoenen. De verschillende Vulc modellen, maar ook gerenommeerde skaters als Eric Koston, Tom Perry en Sal Barbier hebben geholpen ervoor te zorgen dat je éS niet snel zou vergeten. Toen kwam in 2012 de plotselinge aankondiging van een creatieve pauze.   
 

Back on track


“When we put éS on creative retreat it was because the market was pulling us in a direction that we didn’t want to go. All the market wanted was cheap vulcanized shoes… that’s not what éS is about”, vertelde Down Brown, die er vanaf het begin van het bestaan van éS bij was. Fans wilden een comeback van het merk en kregen die in 2014 met een selectieve collectie van de Accel, die eerst alleen nog verkrijgbaar was in Japan. De positieve respons was de basis voor de comeback, want er volgden andere modellen. Populaire modellen zoals de éS Accel en éS Sal 23 waren weer verkrijgbaar. Niet als OG's, maar als een gemoderniseerde remake van de klassieker.
 

 

éS in SNIPES online shop


Als je je éS collectie uit wil breiden, vind je bij SNIPES een geselecteerd aanbod sneakers en apparel. Bestel nu je favoriete schoenen of kleding in de SNIPES online shop. Vanaf €60 gratis verzonden.