Pagina laden...

Carhartt WIP

95 artikel(en)
Filter
Voor wie?
Heren
Kids
Dames
Kleur
Beige
Zwart
Blauw
Bruin
Groen
Grijs
Paars
Rood
Wit
Geel
Multicolor
Zilver
Maat
XS
S
M
L
XL
XXL
29
30
31
32
33
34
one size
Prijs
tot
Materiaal
Katoen
Lyocell
Polyacryl
Polyester
Polyethylen
Online only
Ja
Sorteren op:
95 artikel(en)
Sorteren op:

Carhartt WIP  - "Honest value for an honest dollar"

We schrijven het jaar 1889. De plaats: De Verenigde Staten van Amerika, om precies te zijn Detroit, Michigan. De situatie: de spoorwegen staan nog in de kinderschoenen en de industrialisatie is op zijn hoogtepunt. Hamilton Carhartt richt Hamilton Carhartt & Company op - met slechts twee naaimachines en vijf medewerkers. Zijn doel is om eerlijke werkkleding te produceren voor eerlijke werklui, onder het motto "Honest value for an honest dollar". Toch mislukte de eerste poging van Hamilton Carhartt en dus vraagt hij de spoorwegarbeiders wat zij belangrijk vinden in hun werkkleding. De antwoorden die Carhartt kreeg, moeten echte eyeopeners geweest zijn, want kort daarna volgt de Carhartt "Union-made bib overall" - overalls, het ideale kledingstuk, niet alleen voor spoorwegpersoneel. Sinds toen loopt het gesmeerd voor Hamilton Carhartt en tot 1910 worden er Carhartt fabrieken geopend in onder andere Atlanta, Dallas en San Francisco, evenals in Toronto en Vancouver. In 1923 presenteert Carhartt een nieuwe legende: de Carhartt "Chore Coat" - een jas die tot de dag van vandaag vrijwel onveranderd is. Dat zegt genoeg, toch? 

Carhartt WIP - van werkkleding tot streetwear

Carhartt slaagt erin om in de jaren '70 en '80 ook buiten het arbeiderswereldje aansluiting te vinden, als diverse kunstenaars uit de muziekindustrie Carhartt ontdekken. Dit leidt tot het ontstaan van de Carhartt WIP (Work In Progress) collectie, die gericht is op degenen die het ontwerp en de details van de Carhartt werkkleding wel kunnen waarderen. In de late jaren '90 komen er ook eigen Carhartt winkels en een volwaardige Carhartt damescollectie. Vandaag de dag is Carhartt nog steeds een echte grootmacht, zowel in de workwear als in de streetwear. We hebben het gevoel dat dit niet zo snel zal veranderen.

Carhartt WIP in de SNIPES online shop

Ben je nieuwsgierig geworden? Ben jij aanhanger van de Carhartt WIP stijl? In de SNIPES online shop vind je veel van Carhartt WIP, zoals caps, beanies, tassen, maar ook jassen, broeken en shirts. Je nieuwe Carhartt stuff wordt gratis verzonden vanaf een bestelwaarde van € 60.