Pagina laden...

Privacybeleid

Privacy- en cookieverklaring SNIPES Nederland B.V.
 

SNIPES Nederland B.V. verzamelt via haar winkels, website, (win)acties en andere diensten persoonsgegevens van jou. Jouw privacy staat bij ons hoog in het vaandel, dus we vertellen je graag welke gegevens het zijn, wat we met je gegevens doen en hoe we deze privé houden.


 

Doeleinden van gebruik
De veiligheid van je persoonsgegevens
De rechtsgronden voor het verwerken van je persoonsgegevens
Delen persoonsgegevens met externe partijen
Waar je gegevens worden opgeslagen
Bewaartermijnen
Cookies op snipes.com
Newsletter
SNIPES Clique & App
Gebruik van de dienst Klarna
A/B-testing door Kameleoon
Gebruik en aanwending van Livereach
Jouw rechten
Geldigheid privacyverklaring
Contactinformatie


 

Doeleinden van gebruik

Onderstaand wordt een overzicht gegeven van de persoonsgegevens die we – per doeleinde – verwerken. Hoeveel we van je weten is mede-afhankelijk van de gegevens die je zelf invult door bijvoorbeeld het aanmaken van een account of het meedoen aan een winactie. Uiteraard zal SNIPES je persoonsgegevens slechts gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt.

Indien de verwerking van persoonsgegevens berust op toestemming, dan heb je te allen tijden het recht om de toestemming in te trekken.

 

- Bestellen, betalen, retourneren 

Wanneer je via snipes.com een product koopt hebben we persoonsgegevens nodig om de bestelling, betaling en eventueel de retourzending te verwerken. Daarvoor slaan we navolgende gegevens op: aanhef, voor- en achternaam, (factuur) adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, order- en betaalgegevens, IP-adres, device.

 

- Bezorgen

Om je pakket op het door jou gewenste moment op de door jou gewenste locatie te bezorgen, geven we de volgende gegevens door aan onze bezorgpartner: aanhef, voor- en achternaam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

 

- Bezoek snipes.com

Op onze website maken we gebruik van cookies en andere technieken. Hierdoor zorgen we er onder andere voor dat je bij een nieuw bezoek niet je gegevens opnieuw hoeft in te voeren, dat we onthouden wat je in je winkelmandje hebt geplaatst of dat we kunnen tonen wat je eerder hebt bekeken. De website werkt daardoor sneller en wordt tevens persoonlijker. Ook gebruiken we cookies voor marketingdoeleinden. We plaatsen op jou gerichte advertenties en laten niet-relevante advertenties weg (zo krijg je bijvoorbeeld in banners op een andere website niet steeds de schoenen te zien die je net hebt gekocht). 

Verderop vind je meer over welke cookies we inzetten en hoe je je cookie-instellingen aan kunt passen. Daar vind je ook de privacystatements van enkele derde partijen (Criteo, Facebook, Google e.a.). 

Betrokken gegevens: technische gegevens van de apparatuur die jij gebruikt (smartphone/computer/tablet/kiosk in de winkel), zoals IP-adres, MAC-adres en gebruikte software en je surfgedrag op onze website, waaronder muis- en klikgedrag en de duur en tijd van jouw bezoek op onze website.

 

- E-mails en newsletters

Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, ontvang je verschillende e-mails zoals de order- en verzendbevestiging en een review-verzoek. 

Daarnaast kun je je aanmelden voor onze newsletter. Die newsletters proberen we zo relevant mogelijk voor jou te maken. Daarom vragen we naar je geslacht bijvoorbeeld. 

Ook je koopgedrag gebruiken we om de inhoud van de newsletters te personaliseren. Daarnaast gebruiken we voor het relevant maken van de newsletters jouw gedrag na newsletterontvangst om nieuwe selecties te maken. Zo versturen we wel eens newsletters naar een groep die een specifieke newsletter eerder geopend heeft (opengedrag) of die bepaalde producten hebben aangeklikt (klikgedrag). Wij bekijken deze gegevens niet op individueel niveau. 

In iedere newsletter vind je onderaan een link om je af te melden en ook in je account op snipes.com heb je de mogelijkheid je af te melden.

Betrokken gegevens: aanhef, voor- en achternaam, e-mailadres, geboortedatum, schoenmaat, interesses, ordergeschiedenis, open- en klikgedrag.

 

- (Win)acties 

Soms schrijven we toffe (win)acties uit. Vaak voor schoenen of SNIPES gift cards, maar ook wel eens voor tickets voor evenementen, andere prijzen of geld. Om mee te kunnen doen, vragen we naar je naam, geslacht, e-mailadres en optioneel geboortedatum, schoenmaat, interesses en postcode. Deze gegevens gebruiken we ook om de actie te analyseren. Om je prijs in ontvangst te kunnen nemen, hebben we je telefoonnummer en adresgegevens nodig en soms je rekeningnummer. Bij iedere (online) actie vind je de geldende actievoorwaarden.

 

- Social Media

SNIPES maakt gebruik van social media om je op de hoogte te houden van de nieuwste trends en producten, een kijkje achter de schermen te geven en aanbiedingen te delen. Je kan ons volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Spotify. Voor het gebruik van deze social media gelden de voorwaarden van het social media platform, niet die van SNIPES. 

Wanneer je via social media een vraag aan ons stelt, dan bewaren we dat bericht en je accountnaam, zodat we op je bericht kunnen reageren. Ook maken we gebruik van de advertentiemogelijkheden van social media platforms. We tonen je advertenties op basis van de gegevens die het social media platform met jouw toestemming verzamelt, bijvoorbeeld dat je ons volgt, waar je geïnteresseerd in bent of in welke plaats je woont. Die gegevens zijn niet in beheer van SNIPES maar in beheer van het betreffende social media platform; in je account daar kun je dus ook de instellingen aanpassen. Zie ook het onderdeel ‘cookies op snipes.com’.

 

- Reviews en klanttevredenheidsonderzoek

Wij gaan voor tevreden klanten. Daarom onderzoeken we regelmatig wat je van onze producten en service vindt, zodat we die kunnen blijven verbeteren. Dit doen we door bijvoorbeeld een verzoek om een review van het door jou gekochte product per mail te versturen. Hiervoor maken we een connectie tussen jouw e-mailadres en je ordergegevens, zodat we zeker weten dat jij degene bent die de bestelling heeft geplaatst.

 

- Contact met de klantenservice

Wanneer je vragen hebt over producten, voorraden, je bestellingen, betalingen of wanneer je bijvoorbeeld een klacht hebt, dan staat onze klantenservice voor je klaar. Je kunt mailen en bellen, maar hen ook bereiken via Facebook. We kunnen je vragen naar je naam, ordernummer/geschiedenis, e-mailadres, telefoonnummer en adresgegevens. Onder je customer ID slaan we je vraag of klacht op, zodat we je zo snel en goed mogelijk kunnen helpen als je nog eens contact opneemt. 

Ook kun je altijd met je vraag of klacht terecht in één van onze winkels. Zij noteren je gegevens digitaal of op papier. In het laatste geval volgen zij vervolgens uitdrukkelijke instructies om jouw persoonlijke gegevens niet te laten slingeren en op te bergen achter slot en grendel, met enkel toegang voor bevoegden. Ze zijn goed getraind!

Bel je ons? Dan kunnen we voor kwaliteits- of trainingsdoeleinden het gesprek opnemen. Deze opnames worden niet langer dan 30 dagen bewaard.

 

- Camera’s

SNIPES winkels zijn – in het belang van jouw veiligheid en die van onze medewerkers en producten – voorzien van camera’s. Deze camerabeelden worden na 4 weken verwijderd, tenzij er goede redenen zijn om de beelden langer te bewaren, bijvoorbeeld voor een politieonderzoek.

 

 

De veiligheid van je persoonsgegevens

SNIPES Nederland B.V. zorgt te allen tijde voor de waarborging van je privacyrechten. Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Onze veiligheidsmaatregelen worden in overeenstemming met de technologische ontwikkelingen voortdurend herzien.

 

 

De rechtsgronden voor het verwerken van je persoonsgegevens

Wij verwerken jouw gegevens omdat wij dit a) ofwel nodig hebben voor het aangaan of uitvoeren van de overeenkomst met jou, b) ofwel omdat wij (of een derde) daar een gerechtvaardigd belang bij hebben, c) ofwel met jouw toestemming d) ofwel omdat we daartoe wettelijk verplicht zijn.

(a) Je gegevens zijn noodzakelijk voor het bestellen, bezorgen en retourneren van je aankopen en bij het contact met onze klantenservice over een van deze processen.

(b) Daarnaast willen we je de meest optimale, persoonlijke service bieden en kunnen we daarom op basis van ‘gerechtvaardigd belang’ je gegevens gebruiken. Vanzelfsprekend waarborgen we daarbij je privacy. Onze gerechtvaardigde belangen staan in deze privacyverklaring omschreven. Het gaat om bezoeken aan de SNIPES website, je account op de website, newsletters en e-mails, (win)acties, social media, reviews en klanttevredenheidsonderzoek, contact met de klantenservice en beveiliging en camera’s.

(c) In sommige gevallen geef je ons nadrukkelijk toestemming om je gegevens te gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld voor je aanmelding voor de newsletter.

(d) Het kan voorkomen dat er wettelijke verplichtingen zijn om je persoonsgegevens te gebruiken, een vermoeden van fraude is een voorbeeld.

 

 

Delen persoonsgegevens met externe partijen

In een aantal gevallen verstrekken we (waar nodig) je gegevens aan externe partijen. Dit doen wij slechts indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, indien dit wettelijk verplicht is of indien jij hiertoe uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. We zullen je gegevens echter nooit aan andere partijen doorverkopen. Externe dienstverleners waar we mee werken mogen je gegevens uitsluitend gebruiken voor het uitvoeren van de betreffende diensten (PostNL bijvoorbeeld enkel voor het bezorgen van jouw bestelling en een bank of een betalingsaanbieder enkel voor het afronden van de betaling). Jouw gegevens mogen ze niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

Gegevens die we via cookies verzamelen, kunnen worden gedeeld met de partijen die deze cookies plaatsen. Zie het onderdeel ‘cookies op snipes.com’ hieronder.

Wanneer we door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk worden verplicht jouw gegevens af te staan, delen we enkel het noodzakelijke.

 

 

Waar je gegevens worden opgeslagen

Je gegevens slaan we op in verschillende databases, die streng beveiligd zijn. Zowel qua techniek als qua toegang van personen tot de data. Bijna al deze databases zijn eigendom van onze Duitse moedermaatschappij SNIPES SE, waarbij de data vaak in de Europese Unie (meestal in Duitsland) worden opgeslagen. Slechts in uitzonderlijke gevallen worden gegevens doorgegeven aan landen buiten de EU. Ten aanzien van de gegevens die naar landen buiten de EU worden verzonden, werken we uitsluitend met partijen die volgens de Europese regels voldoende bescherming bieden. Voor een aantal landen is dit vastgesteld, bijvoorbeeld voor Amerikaanse partijen die onder het ‘Privacy Shield’ vallen. En er zijn officiële modelcontracten die speciaal zijn opgesteld om jouw privacy te waarborgen.

 

 

Bewaartermijnen

We bewaren jouw gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor je je gegevens hebt verstrekt. Met betrekking tot de verzending van newsletters geldt dat we de gegevens bewaren zolang de toestemming van de ontvanger niet ingetrokken is.

 

 

Cookies op snipes.com

SNIPES Nederland B.V. maakt op de website snipes.com gebruik van cookies en andere technieken. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt (computer, tablet, smartphone, smartwatch). Onder andere technieken verstaan we vergelijkbare technieken zoals javascript of (web)beacons. Dit maakt dat je bij een nieuw bezoek bijvoorbeeld niet je gegevens opnieuw hoeft in te voeren, dat we onthouden wat je in je winkelmandje hebt geplaatst of tonen wat je eerder hebt bekeken. Ook gebruiken we ze voor marketingdoeleinden; zo maken cookies het mogelijk dat we op jouw gerichte advertenties plaatsen en niet-relevante advertenties weg kunnen laten.

Vanzelfsprekend willen we jouw privacy waarborgen en je een optimale gebruikservaring geven. We zijn daarom graag open over welke keuzes jij hebt en welke cookies en andere technieken we inzetten.

Toestemming cookies

Als je alle mogelijkheden en gemakken van onze site wil gebruiken dan is het nodig dat je de cookies accepteert. Dit doe je door op OK te klikken in de cookiemelding die verschijnt wanneer je voor het eerst op onze website komt of door naar een volgende pagina van onze website te gaan (dan stem je toe doordat je gebruik maakt).

Op ieder moment kun je cookies uitschakelen of verwijderen. Hoe je dat moet doen verschilt per browser. Van de grootste browsers vind je hier de uitleg:

- Chrome

- Firefox

- Internet Explorer

- Safari iOS  

- Safari MacOS

Let op: door cookies uit te schakelen of te verwijderen zal de website mogelijk niet meer optimaal functioneren en/of kun je van sommige diensten geen gebruik maken. Ook als je cookies uitschakelt blijf je advertenties buiten onze website zien. Deze zijn dan echter niet meer relevant voor jou gemaakt.

 

Welke cookies wij gebruiken

Het gebruik van cookies is veilig en de meeste cookies werken met geanonimiseerde data waaruit wij geen persoonlijke informatie af kunnen lezen.

Sommige cookies die we plaatsen zijn sessiecookies (hiermee kunnen wij zien welke onderdelen van de website je tijdens je bezoek hebt bekeken) en andere zijn permanente cookies (daarmee herkennen we jouw device als je nog eens onze website bezoekt).

SNIPES Nederland B.V. maakt gebruik van verschillende cookies. Dit zijn:

- Functionele cookies

Deze zijn nodig voor een goede werking van de website en kunnen niet uitgezet worden. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we je herkennen wanneer je ingelogd bent, dat we je laatst bekeken producten en de inhoud van je winkelmandje onthouden of dat je een formulier niet opnieuw in hoeft te vullen als je een pagina herlaadt. We delen deze informatie niet met derden.

- Analytische cookies

Meten is weten. Met deze cookies meten we de bezoekersstromen en het gedrag van de bezoekers met als doel het optimaliseren van onze website. Zo zorgen we ervoor dat we de kennis hebben om jouw shopervaring een fijne te laten zijn. De metingen zijn anoniem; we kijken naar het groepsniveau.

 

- Advertentiecookies

Met deze cookies maken wij onze communicatie met jou persoonlijker. Zo kunnen we je aanbiedingen sturen waar je ook écht op zit te wachten. Vanuit ons of vanuit partnersites en via social media. Wanneer je na een bezoek aan onze site op een andere website SNIPES-advertenties te zien krijgt, komt dit doordat we advertentiecookies inzetten. Deze werken op basis van surfgedrag en zorgen ervoor dat de advertenties aansluiten bij jouw interesses. De informatie over jouw surfgedrag wordt volledig anoniem verzameld en geanalyseerd. Er wordt in de cookie dus niet opgeslagen wie je bent en waar je woont, alleen welke websites je hebt bezocht.

 

Samenwerkingen

Voor de cookies die sociale media en derde partijen plaatsen en de mogelijke gegevens die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij je naar de verklaringen van de partijen op hun eigen websites. Deze verklaringen kunnen wijzigen, daar hebben wij vanuit SNIPES Nederland B.V. geen invloed op.

- Facebook 

- Instagram 

- Spotify 

- Econda 

- Google Inc.

- Google Analytics

- Adobe Tag Manager

- VWO (A/B testing)

- Criteo

- Trusted Shops (product reviews)

 

Newsletter

We verwerken je persoonsgegevens als je je aanmeldt voor de SNIPES Newsletter. Het kan daarbij gaan om de volgende gegevens:

- Gegevens die je ons doorgeeft bij je aanmelding voor de newsletter van SNIPES (e-mailadres, evt. aanhef, voornaam, achternaam, adres, postcode, favoriete merken, hobby's, geboortedatum)

- Gegevens die we nodig hebben als bewijs voor je toestemming voor het toezenden van de newsletter van SNIPES en voor de verwerking van je gegevens (IP-adres, tijdstip van de aanmelding voor de newsletter, kliks op de link in de e-mail ter bevestiging, je toestemming)

- Gegevens die we ontvangen als je de newsletter van SNIPES leest (openen van de newsletter, kliks op de links in de newsletter, gegevens over het apparaat dat je gebruikt, gegevens over je locatie op basis van je IP-adres, bereikbaarheid van het e-mailadres, aankopen via snipes.com of een actie op de website nadat je op een aanbieding hebt geklikt)

- Gegevens die wij van je ontvangen als je deelneemt aan een door ons georganiseerde wedstrijd (gegevens over de wedstrijd, antwoorden)

- Gegevens die wij ontvangen als er een gebruikersaccount wordt aangemaakt op onze website snipes.com of in onze app (aanhef, voornaam, achternaam, e-mailadres, postcode, datum van aanmelding, datum van de laatste login, gegevens over deelname aan het loyaltyprogramma van SNIPES)

- Gegevens over je aankopen bij SNIPES online of in de store (producten, diensten, betaald bedrag, valuta, locatie, ID van de kassa of terminal en tijdstip en nummer van de transactie, store-ID, korting)

- Gegevens die we ontvangen bij het inwisselen van tegoedbonnen of coupons en het activeren van tegoedbonnen (ingewisselde tegoedbonnen en coupons van SNIPES, datum en plaats van inwisselen)

- Gegevens die worden gegenereerd bij gebruik van onze website snipes.com (geopende pagina's, gebruikte diensten, verlanglijstje, voorkeuren)

- Gegevens die we ontvangen uit klantenquêtes (resultaten uit vragenlijsten)

- Gegevens die wij genereren door evaluatie van de bovengenoemde gegevens (klantsegmenten, mogelijke productvoorkeuren)

Deze gegevens verwerken we alleen als ze daadwerkelijk bij ons worden gegenereerd, bijv. als je onze website-features gebruikt, een bestelling plaatst op snipes.com of meedoet aan een van onze wedstrijden.

Gerichte reclame: We gebruiken je e-mailadres om je de newsletter van SNIPES over producten, aanbiedingen, diensten, acties of tevredenheidsonderzoeken toe te sturen.

De rechtsgrondslag voor dit gebruik van je gegevens is artikel 6, lid 1, letter a van de AVG (toestemming).

 

Personalisering van de inhoud van de newsletter

We willen je reclame sturen die aansluit bij je persoonlijke interesses. Daarvoor analyseren we je gegevens zodat de vormgeving en inhoud van de newsletter en de producten, diensten en acties precies bij je passen. Via deze gegevens kunnen we patronen in koopgedrag herkennen, doelgroepen definiëren en daar onze reclameboodschappen op afstemmen. Via bepaalde berekeningen kunnen we makkelijker herkennen waar jij behoefte aan hebt. Bovendien kunnen we je op basis van je gegevens op jou afgestemde advertenties laten zien, de frequentie van de newsletter aanpassen aan je gebruik en je persoonlijk aanspreken met je eigen naam. De rechtsgrondslag voor dit gebruik van je gegevens is artikel 6, lid 1, letter a van de AVG (toestemming).

 

Effectiviteitsmeting van advertenties

We evalueren de resultaten van onze marketingactiviteiten om de effectiviteit en relevantie van onze campagnes te meten. De resultaten gebruiken we voortdurend om onze marketingactiviteiten aan te passen aan jouw smaak en om nieuwe activiteiten te bedenken. De rechtsgrondslag voor dit gebruik van je gegevens is artikel 6, lid 1, letter f van de AVG (afweging van belangen, gebaseerd op ons belang bij de meting van de effectiviteit van advertentieactiviteiten).

Voor het personaliseren van onze website en de inhoud van onze newsletter genereren we gebruiksprofielen met behulp van Emarsys Marketing Cloud. Hiervoor slaan we alle gegevens anoniem (vóór het inloggen) of gepseudonimiseerd (na het inloggen) op die zijn verzameld via de Emarsys Web Extend-databank, JavaScript-commando's en cookies.

Bij bezoekers die zich hebben aangemeld voor de newsletter gebruikt onze website ook JavaScript-commando's om hun browse- en koopgegevens te registreren. Met deze gegevens vullen we je klantprofiel aan om je bij alle contacten persoonlijk te kunnen aanspreken. Je kunt via de volgende link Opt-Out bezwaar maken tegen deze aanvulling van je profiel.

Als je geen bezwaar aantekent, worden je persoonsgegevens opgeslagen en bijgewerkt zolang je aangemeld blijft voor onze newsletter. Als je je afmeldt voor de newsletter stoppen we met de toezending en worden je gegevens verwijderd, tenzij we volgens de wet het recht hebben ze voor specifieke doeleinden te bewaren (bijv. ter verdediging tegen juridische vorderingen).

De rechtsgrondslag voor dit gebruik van je gegevens is artikel 6, lid 1, letter f van de AVG. Onze gerechtvaardigde belangen bestaan uit de hierboven genoemde doeleinden.

Wij verwerken je gegevens geautomatiseerd om bepaalde persoonlijke aspecten te analyseren (profilering). We analyseren je gegevens via wiskundige statistieken om onze advertenties op je persoonlijke interesses te kunnen afstemmen.

Bij SNIPES krijgen alleen de mensen die ze nodig hebben voor hun werkzaamheden toegang tot je gegevens. Buiten SNIPES kunnen we de dienstverleners die we ter ondersteuning inschakelen toegang geven tot je gegevens. Dit zijn bijvoorbeeld dienstverleners die we inschakelen voor het beheer van onze servers, het verzenden van nieuwsbrieven of het analyseren van gegevens. De door ons ingeschakelde dienstverleners moeten voldoen aan speciale eisen op het gebied van geheimhouding. Ze krijgen alleen toegang voor de duur van en voor zover noodzakelijk voor de uitvoering van hun taken.

In landen buiten de Europese Unie wordt de bescherming van persoonsgegevens op een andere manier gehandhaafd dan binnen de Europese Unie. Voor de verwerking van je gegevens maken we ook gebruik van dienstverleners buiten de Europese Unie. De Europese Commissie heeft nog niet vastgesteld dat deze andere landen over het algemeen voldoende bescherming bieden. We hebben daarom bijzondere maatregelen getroffen om te zorgen dat je gegevens in deze andere landen net zo goed worden beschermd als binnen de Europese Unie. Met dienstverleners in andere landen sluiten we de modelovereenkomst van de Europese Commissie ter bescherming van persoonsgegevens in derde landen (standaardclausules voor gegevensbescherming). Hierin staan goede waarborgen voor de bescherming van je gegevens door dienstverleners in het andere land.

We bewaren je gegevens zolang je aangemeld blijft voor de newsletter van SNIPES. Als je je afmeldt voor de newsletter worden je gegevens verwijderd, tenzij we volgens de wet het recht hebben ze voor specifieke doeleinden te bewaren (bijv. ter verdediging tegen juridische vorderingen). Als je ook een account hebt bij snipes.com, bewaren we je gegevens zolang het account blijft bestaan.

Wanneer SNIPES persoonsgegevens van je verwerkt, heb je op grond van de wet met name de onderstaande rechten als betrokkene.

Informatie
Je kunt bij ons informatie opvragen over de persoonsgegevens die wij van jou hebben verwerkt.

Rectificatie
Als je gegevens niet (meer) kloppen, kun je vragen om rectificatie van je gegevens. Als je gegevens onvolledig zijn, kun je verzoeken om aanvulling.

Verwijdering
Je hebt het recht te verzoeken om je gegevens te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat er legitieme redenen moeten zijn voor verwijdering. Ook mag het verwijderen niet worden belet door voorschriften die ons verplichten je gegevens te bewaren.

Beperking van de verwerking
Je hebt het recht te verzoeken om de verwerking van je gegevens te beperken. Houd er wel rekening mee dat er legitieme redenen moeten zijn voor beperking van de verwerking.

Bezwaar
Als er op grond van art. 6, lid 1, letter f van de AVG gegevens worden opgeslagen (gegevensverwerking op grond van gerechtvaardigde belangen), heb je het recht om omwille van redenen die te maken hebben met je persoonlijke situatie bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens. Als je bezwaar maakt, zullen we je gegevens niet meer verwerken, tenzij we dwingende redenen kunnen aanvoeren voor de verwerking die zwaarder wegen dan jouw belangen, rechten en vrijheden of tenzij de verwerking nodig is voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van rechtsvorderingen.

Recht om een klacht in te dienen
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteiten voor gegevensbescherming als je het niet eens bent met de verwerking van je gegevens.

Overdraagbaarheid van gegevens
Je hebt het recht om de persoonsgegevens die je ons hebt verstrekt te ontvangen in digitale vorm.

Intrekken van toestemming
Je hebt het recht om je toestemming voor het toezenden van de newsletter van SNIPES en voor de verwerking van je gegevens in te trekken. Dit geldt ook voor het intrekken van de toestemming die je ons hebt gegeven voordat de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht werd, dus vóór 25 mei 2018. Je kunt je toestemming het makkelijkst intrekken via de afmeldlink die je in elke e-mail vindt. Het intrekken van je toestemming heeft geen gevolgen met terugwerkende kracht voor de rechtmatigheid van de eerdere verwerking van je gegevens.

 

Uiteraard kan je je op eender welk moment afmelden voor de SNIPES Newsletter. Onderaan elke newsletter vind je een afmeldlink. Je kan je ook afmelden via de newsletter instellingen in je klantaccount of door contact op te nemen met onze klantenservice.

 

 

SNIPES Clique & App

We verzamelen de inhoud, communicatie en andere informatie die je verstrekt wanneer je onze app en ons SNIPES Clique loyaliteitsprogramma gebruikt; dit omvat het registreren voor een account, het maken of delen van inhoud en het uitwisselen van berichten of communiceren met anderen. Dit kan informatie zijn over of informatie die vervat zit in de inhoud die je verstrekt (zoals metagegevens), zoals bijvoorbeeld de locatie van een foto of de datum waarop een bestand is gemaakt. Het kan ook informatie bevatten m.b.t. wat je kunt doen met door ons geleverde functies, zoals onze camera, zodat we bijvoorbeeld maskers en filters kunnen voorstellen die je misschien leuk vindt, of je tips kunnen geven over het gebruik van het portretformaat. Onze systemen verwerken automatisch de inhoud en communicatie die je verstrekt om de context en de details erin te analyseren voor de hieronder beschreven doeleinden.

We gebruiken de informatie waarover we beschikken om functies en inhoud te personaliseren en om suggesties te doen. We gebruiken je connecties, voorkeuren, interesses en activiteiten om gepersonaliseerde producten te creëren die individueel en relevant zijn voor jou. Dit is gebaseerd op de informatie die we verzamelen en leren van jou en van anderen, hoe je onze producten gebruikt en ermee omgaat, en de mensen, plaatsen of dingen waarmee je verbonden bent met en buiten onze producten waarin je geïnteresseerd bent. We gebruiken de informatie waarover we beschikken om onder meer onze producten te ontwikkelen, testen en verbeteren - door enquêtes en onderzoeken uit te voeren, evenals tests en bugfixes voor nieuwe producten en functies. We gebruiken de informatie die we over jou hebben - inclusief informatie over je interesses, acties en connecties - om de advertenties, aanbiedingen en andere gesponsorde inhoud die we je laten zien, te selecteren en te personaliseren.

We gebruiken de informatie die we hebben (inclusief je activiteiten buiten onze producten, zoals de websites die je bezoekt en de advertenties die je ziet) om adverteerders en andere partners te helpen de effectiviteit en distributie van hun advertenties te verbeteren en om services te meten en te leren over de soorten mensen die hun services gebruiken en hoe mensen omgaan met hun websites, apps en services.

We gebruiken de informatie waarover we beschikken om activiteiten en accounts op en buiten onze producten te verifiëren, schadelijk gedrag te bestrijden, spam en andere negatieve ervaringen te detecteren en te voorkomen, de integriteit van onze producten te behouden en om de bescherming en veiligheid te bevorderen. We gebruiken de informatie waarover we beschikken bijvoorbeeld om verdachte activiteiten of schendingen van onze gebruiksvoorwaarden of richtlijnen te onderzoeken, of om te bepalen wanneer iemand hulp nodig heeft.

Openbare informatie kan door iedereen in onze app worden bekeken, zelfs als hij/zij geen account heeft. Dit omvat ook je gebruikersnaam, alle informatie zoals foto's en video's, evenals informatie die je deelt in je profiel. Jij, andere mensen die de app gebruiken, en wij kunnen iedereen toegang geven tot openbare informatie in onze app of hem/haar openbare informatie sturen, in zoekresultaten of via tools en API's. Openbare informatie is ook toegankelijk via diensten van derden, zoals zoekmachines, API's en offline media (bijv. televisie) en via apps, websites en andere diensten die zijn geïntegreerd met onze producten of die toegankelijk zijn en kunnen worden bekeken, gedeeld en gedownload.

Je moet goed nadenken over met wie je inhoud deelt, aangezien de mensen die jouw activiteit in onze app kunnen zien, de inhoud kunnen delen met anderen binnen en buiten de app, inclusief mensen en bedrijven die geen deel uitmaken van de doelgroep met wie je de inhoud gedeeld hebt. Als je bijvoorbeeld een bericht deelt, kunnen ze deze inhoud downloaden, een screenshot maken of het opnieuw delen met anderen binnen of buiten de SNIPES-app, in persoonlijke uitwisselingen of op andere sociale media. En als je reageert op de post van iemand anders, is je reactie zichtbaar voor de maker.

Als de eigendoms- of meerderheidsstructuur van alle of een deel van onze app of de activa ervan verandert, kunnen we je informatie overdragen aan de nieuwe eigenaar.

Als je onze app gebruikt, heb je de mogelijkheid om push-notificaties te activeren. Dit zijn meldingen over actuele aanbiedingen, kortingen, trends en promoties die naar je mobiele apparaat worden gestuurd, zelfs als je onze app niet gebruikt. Als je de app toegang geeft tot je locatie, ontvang je ook locatiegebaseerde pushmeldingen over promoties in je dichtstbijzijnde SNIPES store. Wanneer je de app start, wordt je gevraagd of je pushmeldingen wilt activeren. Als het antwoord ja is, wordt een uniek identificatienummer van je mobiele apparaat (apparaat-ID) meegedeeld aan de push-service, die de push-functionaliteit bij je besturingssysteemprovider levert. Bij Android-besturingssystemen is dit de dienst "Google Cloud Messaging", bij iOS-besturingssystemen de "Apple Push Notification Service". Deze dienst geeft ons een push-ID ("Push Notification Identifier"), waarmee geen conclusies kunnen worden getrokken over de apparaat-ID en dus over jou als gebruiker. Als je in de app inlogt op je SNIPES-klantaccount, wordt de push-ID aan je klantaccount gekoppeld, zodat we je ook gepersonaliseerde push-notificaties kunnen sturen.

Als je in de app inlogt op je SNIPES-klantaccount, wordt de push-ID aan je klantaccount gekoppeld, zodat we je ook gepersonaliseerde push-notificaties kunnen sturen.

We gebruiken technologieën van Emarsys eMarketing Systems AG, Märzstraße 1, 1150 Wenen, Oostenrijk om pushberichten te verzenden.

Uw push-ID wordt opgeslagen zolang je de push-service gebruikt, d.w.z. totdat je deze weer deactiveert.

Je hebt de mogelijkheid om pushmeldingen op elk moment in en uit te schakelen in de app-instellingen van je mobiele apparaat.

- iOS: Instellingen // Meldingen.

- Android: Instellingen / Applicaties / Applicatiebeheer // Meldingen.

Als je geen locatiegebaseerde personalisatie van je push-notificaties wilt, kun je de locatiediensten voor onze app op elk moment in- en uitschakelen in de app-instellingen van je mobiele apparaat:

- iOS: Instellingen> Gegevensbescherming> Locatieservices> SNIPES app

- Android: Instellingen> Locatie> Locatieservices> SNIPES app

 

 

Gebruik van de dienst Klarna

Om je de betalingsmogelijkheden van Klarna te kunnen aanbieden, verzenden wij persoonsgegevens, zoals contactgegevens en bestelgegevens, naar Klarna. Op deze manier kan Klarna nagaan of je gebruik kunt maken van de betalingsmogelijkheden die Klarna biedt en deze aanpassen aan jouw wensen. Algemene informatie over Klarna vind je hier.

Je persoonlijke gegevens worden door Klarna verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving inzake gegevensbescherming en in overeenstemming met de informatie in de privacyverklaring van Klarna.

 

 

A/B-testing door Kameleoon

Deze website maakt gebruik van de test- en webanalysedienst Kameleoon. Het programma maakt een analyse van gebruikersgedrag mogelijk op basis van gebruikerssegmentatie. Op basis van de evaluatie van de logfile-gegevens kunnen we bepalen hoe de individuele gebruikerssegmenten de website bezoeken, welke landingspagina's worden bezocht en hoe een verhoging van de klikfrequenties kan worden bereikt.

Zoals hierboven beschreven, worden cookies/de lokale opslag van de browser gebruikt voor de analyses, die zijn gekoppeld aan een gepseudonimiseerde ID. Je IP-adres wordt volledig geanonimiseerd en niet opgeslagen. De informatie die door de cookie/lokale opslag wordt gegenereerd over je gebruik van onze website, wordt verzonden naar een Kameleoon-server in Duitsland en daar opgeslagen in een geaggregeerde en gepseudonimiseerde vorm. Het IP-adres dat door je browser wordt verzonden als onderdeel van Kameleoon, wordt niet samengevoegd met andere Kameleoon-gegevens.

Kameleoon wordt gebruikt om jouw gebruik van de website te evalueren en om rapporten over de website-activiteit op te stellen zodat we ons aanbod regelmatig kunnen verbeteren. De wettelijke basis voor het opslaan van de cookie is de gegeven toestemming (Art. 6 Par. 1 S. 1 lit. a AVG). De verdere evaluatie van de verzamelde gegevens vindt plaats over een periode van max. 380 dagen op basis van artikel 6, lid 1, S. 1 lit.

Je kunt de opslag van cookies/lokale opslag voorkomen door je browsersoftware dienovereenkomstig in te stellen; wij wijzen je er echter op dat je in dit geval mogelijk niet alle functies van onze website volledig kunt gebruiken. Je kunt het volgen van Kameleoon ook op elk moment deactiveren (en zo voorkomen dat Kameleoon de gegevens verzamelt die door de cookie worden gegenereerd en betrekking hebben op jouw gebruik van de website en deze gegevens verwerkt door Kameleoon) door hier te klikken.

 

 

Gebruik en aanwending van Livereach

1. Gebruikers van sociale media ("Gebruikers"), vooral op het social mediaplatform Instagram, nemen regelmatig "contact" met ons op via hun eigen foto- en videobijdragen ("Inhoud"). Dit gebeurt b.v. door foto's of opmerkingen te linken aan ons Instagram-profiel @snipes, of door één van onze campagne-hashtags te gebruiken, b.v. #snipesknows.

2. Gekoppelde inhoud bevat door ons gedistribueerde producten. Om te zoeken naar deze relevante inhoud en deze voor ons bruikbaar te maken, gebruiken we de software-oplossing van de externe leverancier "Livereach", beheerd door Gorilla GmbH, Geisbergweg 8, 48143 Münster, Duitsland.

3. Als Livereach relevante, openbaar beschikbare inhoud heeft gevonden, nemen we contact op met de gebruiker die de inhoud heeft gepubliceerd. De gebruiker heeft dan de mogelijkheid om ons de gebruiksrechten te verlenen door akkoord te gaan met de deelnamevoorwaarden.

4. Inhoud waarvoor aan ons gebruiksrechten zijn verleend, kan vervolgens door ons worden gedeeld in overeenstemming met de gebruiksvoorwaarden op internet (bijv. in onze eigen online shop) en in print publicaties. Samen met de inhoud kunnen dan ook persoonlijke gegevens die verband houden met de originele inhoud, zoals de gebruikersnaam/alias worden gedeeld.

5. Het gebruik van Livereach is in het belang van de promotie van ons merk en onze producten. De rechtmatigheid van de verwerking van persoonsgegevens vloeit voort uit artikel 6, lid 1, lid 1, lit. b, f GDPR.

6. Je kan het privacybeleid van de externe leverancier Livereach hier bekijken.

 

 

Jouw rechten

Vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je, behoudens wettelijke uitzonderingen, het recht op inzage van je persoonsgegevens, recht op rectificatie en aanvulling, recht om vergeten te worden, recht op dataportabiliteit, recht op bezwaar, recht op beperking van de verwerking en recht op een menselijke blik bij besluiten. Zie het onderdeel ‘contactinformatie’ voor het indienen van een dergelijk verzoek.

Heb je een account op snipes.com? Dan kun je zelf via je account je gegevens inzien en corrigeren. In hetzelfde account kun je je afmelden voor de newsletter, maar dat kan ook via de link onderin elke newsletter of door hier te klikken. Onder het onderdeel ‘cookies op snipes.com’ vind je meer informatie over het aan- en uitzetten van de cookies.

Kom je er met ons niet uit, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. In Nederland betreft dit de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

 

Geldigheid privacyverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring kan tussentijds aangepast worden. De laatst geldende versienaam en datum worden steeds gepubliceerd.

Versienaam: SNL_privacyverklaring_180003

Datum: 1 augustus 2018

 

 

Contactinformatie

Mocht je vragen hebben over ons privacy- of cookiebeleid of een verzoek (voor inzage/wijziging/verwijdering) in willen dienen, dan verwelkomen we je e-mail met als onderwerp ‘Gegevensbescherming’ via privacy-nl@snipes.com of gebruik daarvoor het contactformulier op onze website. Post kan gericht worden aan Van Liemptstraat 10, 5145 RB Waalwijk, Nederland t.a.v. Privacyfunctionaris SNIPES.

Bekijk ook onze antwoorden op veelgestelde vragen over deze onderwerpen. Daarnaast staat onze klantenservice van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur voor je klaar via 088-8642323 of via onlineservice-nl@snipes.com.

Verwerkingsverantwoordelijke:

SNIPES Nederland B.V.

van Liemptstraat 10

5145 RB Waalwijk

KvK-nummer: 61660639

BTW-nummer: NL854434574B01

 

SNIPES Nederland B.V. is onderdeel van de SNIPES groep:

SNIPES SE

Schanzenstrasse 41

51063 Köln

Duitsland

De functionaris voor de gegevensbescherming is Martin Hölscher, standplaats Essen. E-mailadres: dsb@deichmann.com.

 

Voor Nederland is een privacyfunctionaris benoemd: Thierry Robben, standplaats Waalwijk. E-mailadres: privacy-nl@snipes.com.