Tijd voor iets nieuws

Met de POD-S 3.1 slaat adidas een brug tussen oud en nieuw. Een fris silhouet van het cultmerk met de drie strepen. Geïnspireerd door de innovaties uit het verleden, om de sneakers van de toekomst te ontwerpen. Voor het 'Point of Deflection-systeem' zocht adidas in de diepten van de eigen archieven in Herzogenaurach naar het onconventionele en vond de adidas Cushion 2, die in het midden van de jaren negentig voor het eerst het licht zag. Maar in plaats van de schoen gewoon opnieuw uit te brengen besloot het bedrijf de basis van de Cushion 2 met de huidige technologische mogelijkheden helemaal opnieuw te interpreteren.

Drie modules; één zool

Elke schoen heeft een zool, tenminste zo was dat tot nu toe. Voor de adidas POD werd gekozen voor een radicaal nieuwe benadering en gebroken met de conventies. Het nieuwe silhouet combineert verschillende adidas-innovaties. Daarvoor werden de zolen van verschillende adidas-modellen uit elkaar gehaald en de onderdelen op een volledig nieuwe manier weer samengebracht. Helemaal volgens het motto 'Great alone, better together'. De adidas POD combineert tientallen jaren innovativiteit met designideeën van nu. Allemaal met het doel om niet alleen footwear-technologieën te combineren, maar die ook optimaal bij elkaar te brengen tot een gesloten systeem. Dat resulteerde in een volledig nieuwe zool die garant staat voor optimaal comfort en maximale flexibiliteit.

De eerste in zijn soort

De flexibele en actief ademende mesh-upper van de POD's steunt op een unieke midsole. EVA-kunststofschuim onder de voorvoet en BOOST-demping in het hieldeel worden met elkaar gelinkt door een op adidas Torsion geïnspireerde midfoot-unit. De look wordt afgerond door laces in een contrasterende kleur, een heeltab met adidas-branding en uiteraard de iconische drie strepen.